Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Legemlekézetesebb pillanataink 2017-ből

2017. december 30. - Kasmiranyo01

kasmiranyo_01-01.jpgAz év végi pörgést és őrületet követően úgy döntöttünk, hogy mi, a Kasmíranyó csapata leülünk, és összegezzük az elmúlt év történéseit. Bár a blog február 26-án indult útjára, mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött. Többek között 28 DIY projektet mutattunk és valósítottunk meg., ezenkívül rengeteg olyan kreatív tervezővel és illusztrátorral beszélgettünk, akik bátorságukkal és kitartásukkal rendkívül inspirálóan hatnak környezetükre. Ráadásul óriási örömünkre többször is felkerültünk az index2 oldalára különböző bejegyzéseinkkel. 

Számvetésünk első pontjaként muszáj visszakanyarodnunk a kezdetek kezdetéhez, legelső, február 26-i indító cikkünkhöz, melyben a scrapbook készítés rejtelmeibe avattuk be az olvasókat.
scrapbook_set.jpgÉs most nézzük azokat a bejegyzéseinket, melyek felkerültek az index2 oldalára:

1. Most megtudhatod, hogyan varázsolhatsz nyíló tavirózsát pár lépésben című cikkünk volt a legelső, melyet igazi sikerként könyvelhettünk el, rengetegen olvastátok, hihetetlenül sok pozitív visszacsatolás érkezett.
dsc_5412_1.jpg2. Készítsd el saját bélyegzőkészleted!

A bélyegzők iránti rajongásom gyerekkoromra vezethető vissza, mikor anyukám egy New York-i üzleti útról hazatérve mindenféle ajándékkal árasztott el, köztük egy bélyegzőkészlettel, melyben cserélni lehetett a betűket. Ezzel a bejegyzéssel szerettem volna megmutatni, milyen egyszerűen és szórakoztatóan készítheti el bárki a saját készletét parafadugó és némi dekorgumi segítségével. Elsősorban a kisebb korosztályt vettük célba, így a formákra és az azokkal való játékra helyezve a hangsúlyt, melyekhez letölthető képeket is készítettünk, így gombócokat varázsolva a fagyitölcsérre, vagy felhőket a hőlégballonok köré. 
dsc_7844_res01_1.jpg3. „Elkezded, belevágsz és megpróbálod. Elvégre mit veszíthetsz?

Metcalf Évával, a Me&my Mummy tervezőjével közös ismerősünk révén találkoztam, akit már korábban is nagyon inspiráló személyiségnek találtam, de a vele való beszélgetés csak tovább erősítette ezt bennem. Éva eredetileg az Üzleti Főiskola pénzügyi szakán tanult, aztán kislánya, Mia születését követően érett meg benne az elhatározás, hogy szeretne anyukák és gyerekeik számára ruhákat tervezni.
6_1.jpg4. Így készíts nyári, fagyis könyvjelzőt pár egyszerű lépésben!

Eljött a nyár, és az olvasás, valamint a fagyik iránti szeretet arra ösztökélt minket, hogy fagyis könyvjelzőket készítsünk. Színezhető és kész verzióban is, letölthető sablonokkal!
cimg2755.jpg5. Cicabolond illusztrátorok és macskáik – sorozat

Ezen nincs nagyon mit magyarázni, a Kasmíranyó csapata imádja a macskákat, és a meseillusztrációkat is, innen már magától értetődő volt, hogy macskamániás illusztrátorokat keresünk meg és faggatjuk őket e négylábú iránti szeretetükről, miközben megmutatjuk az általuk illusztrált mesekönyveikben megjelenő különböző macskákat. A sorozat 4 részből állt, ebből 3 index2 oldalán landolt. A sorozatban Pásztohy Pankát, Maros Krisztinát, Schmidt Cecíliát és Szepesi Szűcs Barbarát kérdeztük.

I. Pásztohy Panka macskás időutazásra invitált minket, régi és új képek, valamint korai és friss macskás illusztrációkon keresztül avatja be az olvasót életének e fontos aspektusába.
pasztohy_panka_lanya_cicaja_1.jpgII. Maros Krisztinával már többször készítettem interjút, ekkor tűnt fel, hogy munkáját sokszor két gyönyörű cicája, Merlin és Kasi segíti. Mikor felvetettem a macskabolond illusztrátorokat bemutató sorozat ötletét, nagyon kedvesen a figyelmembe ajánlott jó pár nevet, így duplán hálás vagyok neki, nem csupán az interjúért, hanem mert nélküle a cikksorozat és az azt övező siker se jött volna létre. 
maros_krisztina.jpgIII. Schmidt Cilivel az Egyik kutya, másik eb megjelenése kapcsán készítettem interjút. Ekkor meséltem neki a készülőben lévő sorozatról is, mire kiderült, hogy van egy cicája, Kókusz, a gyönyörű, fekete-fehér foltos hedonista macska, akinek láthatóan bejött az élet. 
unnamed_4_1.jpgIV. Szepesi Szűcs Barbara is nagy lelkesedéssel fogadta felkérésemet, és mesélt macskáiról, Pötyiról, Puszedliről és Maszatról, akik egyértelműen átvették az irányítást a madáretető fölött, és ornitológiai megfigyelések céljából inkább gyorsan be is költöztek oda. 
e_n_1.jpg6. Készíts halloweeni ajándék cukorkatartót!
to_k_vagott.jpgA halloweenről sokaknak a faragott tök jut az eszükbe. Miután főleg papír felhasználásával készítünk játékokat, dekorációt, ezért szakítva a hagyományokkal, a tököt nem valódi tökből, hanem papírból vágtuk ki 

Az index2-es megjelenéseken túlmenően fontos megemlítenünk interjúalanyainkat, akiknek nagyon hálásak vagyunk, amiért meséltek magukról és munkáikról. A sort Csordás Leventével, a Budabeats Exotic Jazz Impressions borítójának tervezőjével nyitottuk, aki még külön matricákat is készített a lemezekhez, így mindenki a saját ízlése és elképzelése szerint dekorálhatja azt.
0009446776_10_1.jpgEmlékezetes marad Papp Ritával, a DIVUM márka alapítójával és tervezőjével folytatott beszélgetésünk is, melynek apropója tavaszi kollekciójának boltokba kerülése volt. 
lookbook11_1.jpg
Rengeteg érdekes és izgalmas projektről beszélgettünk, többek között Diós Annamáriával, A Hallod? című diplomamunka alkotójával. A szerző a saját példájából kiindulva tudja, milyen nehézségekkel jár hallássérültként integrált oktatásban résztvenni, de kitartó munkával bizonyított és idén végzett a Visart Vizuális kommunikáció szakán. Diplomamunkájában megmutatja, hogy lehetséges hallássérült gyerekek beszédfejlődését elősegíteni.
emptyname_51_res_1.jpgHálásak vagyunk Szegedi Katalinnak, aki az útkeresés nehézségeiről mesélt nekünk, Maros Krisztinának, Pásztohy Pankának, Szepesi Szűcs Barbarának és Schmidt Cecíliának, Tóth Timinek, a Mini Natura márka megálmodójának, Szakács Zsunak, a SuSu tervezőjének, Petneházy Mancinak, a Besties alapítójának, valamint Kőfaragó Anna grafikusnak, aki többek között a Felelős Gasztrohős számára készít illusztrációkat.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, jövőre újabb DIY projektekkel és izgalmas, kreatív illusztrátorokkal, designerekkel várunk titeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr6713534947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása