Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 1. rész

Készítsd el első karácsonyfadíszed!

2017. december 01. - Kasmiranyo01

varacska10.jpgJön a karácsony, jönnek az ünnepek, de ami még izgalmasabb, az a karácsonyt megelőző várakozás és az adventi naptár, amikor minden egyes nap a kis ablakokat kinyitva újabb meglepetés tárul szemeink elé. Mi most, a Kasmíranyó blog első karácsonyán egy virtuális adventi naptárral és december 24-ig minden nap egy meséhez kapcsolódó meglepetéssel készülünk nektek. Adventi naptárunk első részében Susan Kreller és Sabine Büchner meséjét, a Naphegy Kiadó gondozásában megjelent Varacskát láthatjátok. Ebben a mesében szerepel egy  számunkra igen kedves szörny, Varacska egyik barátja, akit karácsonyfadísznek fogunk elkészíteni. Nézzétek meg, hogyan!

Varacska egy késős szörny. Nagyon szeretne ezen a szokásán változtatni, de igencsak nehezére esik. Ráadásul , ha megpróbál valamilyen összpontosítást igénylő feladatot elvégezni, egészen biztos, hogy óriási kalamajkába keveredik végül. Bár Varacska a mese főszereplője, mi most mégsem őt, hanem egyik barátját készítjük el. Na, de lássuk, hogyan készíthetjük el Varacska  sárga, mindig vidám szörny barátját?

Első lépésként töltsétek le a szörny sablonját IDE kattintva.
varacska01.jpgMásodik lépésként nyomtassátok ki színesben sima nyomtatópapírra és kezdjétek el először elnagyoltan kivágni.
varacska02.jpgEzt követően illesszétek egy tetszőleges színű kartonlaphoz és kenjétek be papírragasztóval a hátsó oldalát. A karton azért kell, hogy vastagabb legyen a dísz és ne szakadjon el, de ha eleve vastag papírra nyomtattátok, nem szükséges.
varacska04.jpgUtána nekiláthattok a szörny kartonnal együtt történő kivágásának, a precizitást igénylő részeket körömvágó ollóval érdemes megigazítani.
varacska03.jpgHa sikeresen kivágtátok, már csak az utolsó lépések maradtak hátra. A szörny két csápja közötti karikát mindenképp körömvágó ollóval lyukasszátok ki. A zsinórt, amelynek segítségével felakaszthatjátok a fára, ezen a lyukon keresztül fogjátok befűzni.
varacska07.jpgvaracska05.jpgSzörnyünk ezen a ponton már vidáman és tettrekészen várja, hogy végre betölthesse funkcióját, és díszként lóghasson a karácsonyi fán!
varacska09.jpgHa már a zsinórt is befűztétek, nincs akadálya, hogy Varacska barátja végre elfoglalja méltó helyét a fán.
varacska11.jpgvaracska12.jpgUgye milyen egyszerű volt? Most rajtatok a sor! December 2-án egy újabb virtuális adventi ablakot nyitunk ki. Hogy mi lesz benne, az maradjon meglepetés!

Ha tetszett az első rész, kedveljétek bejegyzésünket. Aktualitásokért és újdonságokért látogassatok el Facebook oldalunkra, vagy nézzetek meg még több képet Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr4013407689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása