Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 10. rész

Piroska és a farkas – Egy újragondolt klasszikus

2017. december 10. - Kasmiranyo01

piroska_es_a_farkas_11.jpgEgy klasszikus, amit újabb és újabb generációk hallgatnak végig. Nincs ember, aki nem ismerné a Piroska és a farkas meséjét. Most egy klasszikus meséhez szerettünk volna visszanyúlni, amit ugyanakkor rengetegféleképpen dolgoztak fel az elmúlt években. A Csimota Kiadónál megjelent Design-könyvek sorozatának első formabontó kísérlete ismert klasszikusok szövegnélküli könyvként történő megjelenése volt. Elsőként a Piroska és a farkas látott napvilágot 2006-ban a sorozatban 5 grafikus feldolgozásában, Balogh Andrea, Baranyai (b) András, Kárpáti Tibor, Rutkai Bori és Takács Mari  illusztrációval. A Pagony Kiadó Pagony klasszikusok-sorozatában pedig Mosonyi Aliz átdolgozásában, Molnár Jacqueline illusztrációval jelent meg. Úgy döntöttünk, ezt a mesét se hagyhatjuk ki Mesés adventi sorozatunkból!

Tovább

Mesés advent 9. rész

Teszteld a memóriád Kicsi Mimivel!

kicsi_mimi_01.jpgIsmeritek Tamás Zsuzsa kisebbeknek szóló Kicsi Mimi-sorozatát? Mimi, a kisnyuszi körül mindig zajlik az élet, sok minden változik körülötte, de ez sokszor nem egyszerű számára; hol költözik a család, vagy oviba megy, és aztán mindennek tetejében még nagytesó is lesz. A Kicsi Mimi - sorozat a Naphegy Kiadó gondozásában jelent meg, eddig 4 kötetet vehettek kezükbe az olvasók: a Kicsi Mimi és a Kökény ovit, Kicsi Mimi nagytesó leszt, Kicsi Mimi barátait, valamint a Kicsi Mimi, Pici Borit. A köteteket Horváth Ildi illusztrálta. Sokat töprengtünk, mi is illene Mimihez, végül egy kicsik számára is könnyen játszható memóriajátékra esett a választásunk! 

Tovább

Mesés advent 8. rész

Amíg zötyögünk – egyedi, letölthető könyvjelzőkkel

amig_zotyogunk05.jpgTegnap, a 7. részben említettük, hogy mai bejegyzésünk egy már Mesés advent-sorozatunkban korábban szerepelt könyvhöz kapcsolódik. Minden tömegközlekedés iránt rajongó gyereknek és felnőttnek szívből ajánljuk mai bejegyzésünket, ugyanis Gévai Csilla Amíg repülünk című kötete után most az Amíg zötyögünkhöz (Pagony Kiadó) készítettünk könyvjelzőket, nézzétek csak! 

Tovább

Mesés advent 7. rész

Varázsolj mesés tájakat! – Ünnepek előtti relax

fingerprint_11.jpgPont egy hete nyitottuk ki virtuális adventi naptárunk első ablakát! Mikulás dekorációkészítős bejegyzésünk után ismét téli tájakra kalandozunk, őzikékkel és rókákkal, karácsonyfadíszekkel, és megmutatjuk az ujjal való pecsételés minden csínját-bínját. A mai bejegyzéssel megmutatjuk, hogyan tudtok a nagy karácsonyi hajtás és káosz előtt egy kicsit megpihenni, relaxálni.

Tovább

Mesés advent 6. rész

Irány Korvatunturi! – Keresd meg a Mikulás ruháit!

korvatunturi_10_1.jpgTudjátok, hol lakik a Mikulás? A Cerkabella Kiadó gondozásában megjelent könyvből nem csak ez derül ki, de betekintést nyerhettek a Mikulás életébe Lappföldön, azonbelül is Korvatunturin. Megismerhetitek segítőit, a manókat, megtudhatjátok milyen finomságokat esznek és isznak a Mikulás születésnapján, sőt, többek között arra is fény derül, mi a fenyő- és a szaunamanó közti különbség. Tartsatok velünk és készítsétek el ti is Mikulás napi dekorációnkat!

Tovább

Mesés advent 5. rész

Díszkészítés Satoe Tone meséje nyomán

ahol_a_sziv_dobban9.jpgImádjuk Satoe Tone illusztrációit, ezért is esett a választásunk az Ahol a szív dobban című könyvére, ami tavaly a  Kisgombos Kiadónál jelent meg. Satoe gyönyörű képeken keresztül mutatja be az igaz szeretetet. Ében, a fekete macskafiú szeretné meglepni Hajnát a víz felszínén csillogó foltokkal, de végül rájön, a csillogó pontok nem a földön  találhatóak. A történethez kapcsolódóan ismét egy meglepetéssel készültünk, amit ti is könnyen elkészíthettek!

Tovább

Mesés advent 4. rész

Készíts karácsonyi ajándékot, segítünk inspirálódni!

kerlek_ne_zavarj12.jpgA hétfők amúgy sem tartoznak a könnyű napok közé, sőt, elkezdeni a hetet és visszarázódni a hétköznapokba az ünnepek előtt kimondottan nehéz. Ha már az ünnepeknél tartunk, a Csimota Kiadónál megjelent Ottó a hóban jutott az eszünkbe. Egyébként sem árt kicsit ünnepi hangulatba kerülni, ehhez pedig kiváló böngésző Tom Schamp könyve. Másfelől muszáj teret engednünk egy kis csendes elvonulásnak, mikor szabadon ötletelhetünk, és a külső zajok sem gátolnak meg az ajándékok elkészítésben vagy kitalálásban. Ezért születtek meg ezek a kilincsre akasztható táblák, ráadásul kapásból három színben is. Letöltéshez és útmutatáshoz kattintsatok a folytatáshoz!

Tovább
süti beállítások módosítása