Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 10. rész

Piroska és a farkas – Egy újragondolt klasszikus

2017. december 10. - Kasmiranyo01

piroska_es_a_farkas_11.jpgEgy klasszikus, amit újabb és újabb generációk hallgatnak végig. Nincs ember, aki nem ismerné a Piroska és a farkas meséjét. Most egy klasszikus meséhez szerettünk volna visszanyúlni, amit ugyanakkor rengetegféleképpen dolgoztak fel az elmúlt években. A Csimota Kiadónál megjelent Design-könyvek sorozatának első formabontó kísérlete ismert klasszikusok szövegnélküli könyvként történő megjelenése volt. Elsőként a Piroska és a farkas látott napvilágot 2006-ban a sorozatban 5 grafikus feldolgozásában, Balogh Andrea, Baranyai (b) András, Kárpáti Tibor, Rutkai Bori és Takács Mari  illusztrációval. A Pagony Kiadó Pagony klasszikusok-sorozatában pedig Mosonyi Aliz átdolgozásában, Molnár Jacqueline illusztrációval jelent meg. Úgy döntöttünk, ezt a mesét se hagyhatjuk ki Mesés adventi sorozatunkból!

Piroska meséjéhez egy pár lépésben elkészíthető cukortartót álmodtunk meg! A sablonokon kívül szükségetek lesz 3 db gyufásskatulyára, ragasztóra, és némi cukorkára. 
piroska_es_a_farkas_01.jpgElőször külön-külön vágjátok ki a sablonokat.
piroska_es_a_farkas_03.jpgMajd illesszétek őket a ragasztóval már bekent gyufásskatulyához.
piroska_es_a_farkas_04.jpgpiroska_es_a_farkas_05.jpgSimítsátok a doboz oldalához és már csak cukorkát kell a skatulya belsejébe tenni és készen is vagytok!
piroska_es_a_farkas_07.jpgpiroska_es_a_farkas_12_1.jpgpiroska_es_a_farkas09.jpgpiroska_es_a_farkas.jpgJó szórakozást kívánunk az elkészítéshez! 


Aktualitásokért és újdonságokért látogassatok el Facebook oldalunkra, vagy nézzetek meg még több képet Instagram oldalunkon!



A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr3413470841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása