Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesevárosban jártam

2017. május 11. - Kasmiranyo01

mesevaros01.jpgA Deák 17 Galériába lépve valóban egy valódi mesevárosba csöppenünk, ahol a falakról fővárosunk számtalan arca köszön vissza ránk a különböző gyerekkönyv-illusztrációkon keresztül. Révész Emese és Kelemen Réka kurátorok a böngészőtől a kisebbeknek szóló regényeken át egészen az ismeretterjesztő könyvekig az összes létező Budapestről szóló könyv illusztrációit felvonultatták, sőt, a válogatásba korábban megjelent kötetek képei is bekerültek. A falakon olyan színvonalas alkotóművészek munkáit tekinthetjük meg, mint Baranyai (b) András, Herbszt László, Kasza Julianna, Kun Fruzsina, Maros Krisztina, Molnár Jaqueline, Nagy Norbert, Remsey Dávid, Takács Mari. Csak hogy néhányat említsek a rengeteg kiállító közül. dsc_7961.jpg A sokféle stílusnak köszönhetően a szemlélődőnek az az érzése támad, mintha minden egyes alkotással, és a rajtuk megjelenő apró részleteken keresztül egyre több titok tárulna fel fővárosunkról, amelyek izgalmas kalandra hívnak minket Budapest rejtett zugaiba. A Deák 17 Galéria Mesevároshoz kapcsolódó záróprogramjában, május 27-én a résztvevők Kőszeghy Csillával közösen a dinók nyomába eredhetnek! A kiállítás kapcsán fontos szót ejtenünk a hazai kortárs gyerekkönyv-illusztrációkról, amelyek óriási változáson mentek keresztül az elmúlt másfél évtizedben.  A képeket nézve erről az időszakról is egy átfogó képet kapunk.
dsc_7974.jpgA tárlat azonban korábbi Budapest témájú gyerekkönyvek illusztrációt is felvonultatja, mint pl. Ruffy Péter Hazánk szíve Budapest c. kötetét Würtz Ádám képeivel, így egy kicsit időutazásra is hív minket a kiállítás, nyomon követhetjük a fővárosunk alakulását is.
dsc_7983.jpgA kiállítást a galéria közepén elhelyezett Budapest installáció teszi még izgalmasabbá, ahol a város főbb látnivalóit és tipikus elemeit (pl. Szabadság-szobor, Hősök tere) vehetjük szemügyre. Az interaktív kiállítási tárgyak és a Budapest térkép elkészítésére a kiállítás kurátorai a Képzőművészeti Egyetem grafika szakos hallgatóit kérték fel. Itt fontos megjegyeznem, hogy a galambok különösen élethűre sikeredtek.
mesevaros.JPGFotó: Deák 17 Galéria

Ráadásul a galériában korosztályonként izgalmasabbnál izgalmasabb múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt lehet venni, a fentebb említett dinókeresésen túl az interaktív térkép használatával a látogatók újrahasznosított anyagokból készíthetik el Budapest ismert és közkedvelt szobrait,  tervezhetik újra kedvenc budapesti helyszíneiket, vagy ismerhetik meg a városi legendákat. 
mesevaros_01.JPG
Fotó: Deák 17 Galéria

A Mesevárosunk nem csak a kisebbek számára lehet érdekes, de Budapest- és gyerekkönyv mániás felnőtteknek úgyszintén erősen ajánlott.
mesevaros_02.JPGFotó: Deák 17 Galéria

Aki még nem járt a kiállításon, május 27-ig megteheti, aki pedig volt már, mindenképp látogasson el a fent említett szuper múzeumpedagógiai programok valamelyikére! Regisztrálni és időpontot egyeztetni a következő e-mail címen keresztül tudtok: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Nyitva tartás: ,

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr1812497241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása