Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Hogyan kezdjünk el scrapbookozni?

2017. február 26. - Kasmiranyo01

dsc_4414_res.jpg

Az elmúlt 1-2 évben egyre inkább begyűrűztek az olyan kezdeményezések, melyben felnőtteket próbálnak némi kreatitivásra, flow-élményre sarkallni. A scrapbook megjelenése is ennek a folyamatnak az eredménye. Ez egy speciális műfaj, ami egyesíti az emlékkönyvet a fotóalbummal, csak sokkal kevésbé kötött, hiszen a lapokat kedvünk szerint dekorálhatjuk, ragasztgathatjuk, feliratokkal láthatjuk el, gyakorlatilag bármi megengedett, emlékeinket saját elképzeléseink szerint rendszerezhetjük.  

Scrapbookhoz szükséges alapanyagot több helyről is beszerezhetünk, pl. mezei hobbiboltból, vagy a Scrapfellowtól, akik kimondottan erre a témára specializálódtak, olyannyira, hogy saját közösséget is kovácsoltak erre a célra, ahol scrapbook fanok oszthatják meg tapasztalataikat egymással, egymást inspirálva ezáltal. A mai bejegyzésben szereplő scrapbook egy hobbiboltból származik, melyet tulajdonosa karácsony óta csinosítgat, és most nekünk is megmutatta, milyen szempontok vezérlik alkotása során.

Az első és egyben legfontosabb lépés a megfelelő háttérszín kiválasztása, ami alapjaiban határozza meg a készülőben lévő oldal hangulatát. Ebben az esetben fontos szempont volt, hogy a kiválasztott szín harmonizáljon a fölé kerülő mintával és az arra kerülő fotókkal.

dsc_4448_res.jpg

Miután megtörtént a megfelelő szín kiválasztása, jöhet a fényképek és az egyszínű papír közé eső mintás papír!

dsc_4446_res.jpg

Amikor már nagyjából megvagyunk a vázlatszerűen összerakott oldallal, és eldöntöttük, hogy a színek és minták, valamint a hozzájuk tartozó fotók maradéktalanul harmonizálnak egymással, nekiláthatunk a ragasztásnak!

dsc_4474_res.jpg

Mindig ügyeljünk rá, hogy kizárólag papírragasztót használjunk, folyékony ragasztó esetében ugyanis a fényképek és papírok hullámosak lesznek.

dsc_4485_res.jpg

Ha már sikerült nagyvonalakban megalkotni scrapbook oldalunk struktúráját, akár neki is láthatunk az apróbb részletek kidolgozásának! Matricázhatunk, pecsételhetünk, feliratozhatunk, bármit, amit csak szeretnénk.

dsc_4521_res.jpg

Íme a kész oldal!

dsc_4547_res.jpg

dsc_4545_res_1.jpg

Feldobhatjuk az oldalakat másként is, például apró borítékokkal, melyekben további emlékeket rejthetünk el,  illetve használhatunk különböző anyagokat, szalagokat is. A felhasználás módjait illetően végtelen számú lehetőség áll rendelkezésünkre, de ha épp nincs ötleted, viszont nagyon szeretnéd elkezdeni, a Pinterest oldalán is rengeteg kép segíthet az inspirálódásban!

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr212294229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása