Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Kuckózz be és éld át a flowt! – Egyedi minták és origami borítékok scrapbook fanoknak!

Rendszerezd izgalmasan emlékeidet!

2018. január 21. - Kasmiranyo01

kaktusz_boritek.jpgEmlékeztek még? Blogindító, első bejegyzésünket a scrapbook témakörében írtuk. Lelkesedésünk azóta sem csökkent, sőt, a megfelelő papír, papírminta keresgelése helyett úgy döntöttünk, mi magunk készítjük el a vágyott mintákat álmaink scrapbook oldalainak megvalósításához. Év eleje és a sokszor barátságtalan idő amúgyis bekuckózásra késztet, így belevetettük magunkat a scrapbook és a hozzá tartozó kiegészítők előállításába. Koncepciónk fókuszában a négy évszak állt, így mostani bejegyzésünkben ezek hangulatához passzoló papírokat és origami borítékokat találtok, melyek egy részének letöltését ingyen elérhetővé tesszük számotokra is! Ha tudni szeretnétek mintáink előállításának kulisszatitkait és új scrapook oldalainkat, kattintsatok a folytatásra!

Tavaly, év végén sokat töprengtünk, mivel lephetnénk meg titeket, hogyan tehetnénk az amúgy zord évszakot elviselhetővé, sőt, akár kellemessé is számotokra (és a magunk számára is). Némi töprengés után arra jutottunk, továbbgondoljuk első, scrapbookhoz kapcsolódó bejegyzésünket és elkészítjük teljesen saját gyártású scrapbook papírjainkat, mintáinkat. Eleinte különböző vektoros grafikák, minták megalkotására koncentráltunk, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve áttértünk apró minták megrajzolására. A különböző apró rajzokat ezt követően akvarellel festettük meg, majd beszkenneltük, végül pedig géppel véglegesítettük. A minták kitalálása, megrajzolása és megfestése már önmagában is rendkívül szórakoztató, de a nyomtatott végeredmény megtekintése külön szuper érzéssel töltött el minket, ezért mindenkinek csak javasolni tudjuk az ezzel való kísérletezést, ötletelést! 
scrapbook_minta.jpgA fent látható mintás scrapbook papírcsomagot bármikor letölthetitek, sőt, kiegészítésként hajtogatható origami borítékot is terveztünk nektek. Lépésről lépésre mutatjuk, hogyan tudjátok ti is meghajtogatni saját, egyedi origami borítékotokat!
origami_boritek_hajo_kaktusz.jpg1. A fent látható négyzetekből lesznek a borítékok. Hajtsátok félbe a különbözőféle minták mentén, átlósan.
origami_hajo_boritek_hajtogatas.jpg2. Utána hajtsátok vissza a háromszög csúcsát az alsó oldalának közepéig.
origami_hajo_boritek_hajtogatas_1.jpg3. Ezt követően a jobb- és baloldali részt is hajtsuk az átellenes oldalakra, úgy, hogy elérjenek a sarkokig.
origami_hajo_boritek_hajtogatas_03.jpgorigami_hajo_boritek_hajtogatas_04.jpg4. Ezután már a boríték lezárásaként funkcionáló négyszöget kell eligazgatni, szépen meghajtogatni, ugyanis ide fogjátok bebújtatni a boríték csúcsát.
origami_hajo_boritek_hajtogatas_05.jpgorigami_hajo_boritek_hajtogatas_06.jpg5. Ezután már tetszés szerint használhatjátok, belerakhatjátok kedvenc fotóitokat, vagy matricákat. Szerintünk bármelyik célnak tökéletesen megfelel.
origami_hajo_boritek.jpgInspiráció gyanánt megmutatjuk, mi milyen oldalakat hoztunk létre. Első példaként a már korábban Facebook oldalunkon bemutatott, a hygge életfilozófiáján alapuló skandináv mintás szettet láthatjátok. A hygge egy dán életérzés, amely tulajdonképpen a boldogság alapja. Lényege a meghittség hétköznapok szintjén történő gyakorlása. A borítékba pedig stílszerűen kedvencünk, a Muminos bélyeg került.
hygge_scrapbook_01_1.jpghygge_scrapbook_1.jpgEzután egy kissé vidámabb, melegebb évszak, a tavasz felé vettük az irányt. Oldalunk megalkotásához a borítóképen is látható kaktuszos-növényes mintákat használtuk fel.
scrapbook_kaktusz_01.jpgscrapbook_kaktusz.jpgNyári emlékeink rögzítése esetében azt szerettük volna, ha élénk, vidám színek és a kék dominálnának. A hajós koncepció már magától értetődő volt.
scrapbook_nya_r_01.jpgscrapbook_nya_r.jpgEnyhe, napsütéses kora őszi napokon kimondottan szeretünk kirándulni (főleg biciklivel), így színeiben és tematikájában is az évszakhoz igazítottuk mintáinkat.
camp_scrabook_papir.jpgcamp_scrabook_papir_mumin.jpgNemsokára újabb tippekkel, izgalmas ötletekkel és letölthető anyagokkal jelentkezünk! Ha tetszett a bejegyzés, nyomjatok egy like-ot!

A különböző scrapbook papírokat és borítékokat innen tudjátok letölteni: KASMÍRANYÓ SCRAPBOOK 

Kövessetek minket Instagrammunkon és Facebook oldalunkon, hogy mindig friss információkhoz juthassatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr4313591813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása