Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 14. rész

Star Wars klasszikusokat az ujjakra!

2017. december 14. - Kasmiranyo01

star_wars_09.jpgEgy örök klasszikushoz, a Star Warshoz nyúltunk, a film három kulcsszereplőjét ujjbábként készítettünk el. Darth Vadert R2D2-t és természetesen Leia hercegnőt is könnyedén elkészítheti bárki pár egyszerű lépésben. Bár a napokban mozikba került film folytatásának középpontjában nem Darth Vader áll, de mivel a sötét oldal legkarizmatikusabb karaktere, egyszerűen nem tudtuk kihagyni!

Tovább

Mesés advent 12. rész

Jumi inspirálta kokesi baba

kokeshi_14.jpgTegnapi, Mesés adventi sorozatunk 11. részével  a cicabolondoknak kedveztünk, ma a japán kultúra rajongói örülhetnek, ugyanis a Móra Kiadónál megjelent Jumihoz készítettünk kokesi babát, illetve babákat! A könyvet mindenképp érdemes alaposabban megnézni, mivel már kézbe venni is nagyon jó érzés, ráadásul az ismeretterjesztő történet tele van játékos elemekkel, a lapok szinte életrekelnek kezünkben. Nézzétek kokesi babánkat, akinek nem csak ruháján, de frizuráján is változtathattok!

Tovább

Mesés advent 11. rész

Készíts cicás karácsonyi üdvözlőkártyát! – 3 mese, 3 cica

cica_udvozlokartya_10.jpgKivételesen nem egy konkrét meséhez készítettünk üdvözlőkártyát, hanem több olyan meséhez is, aminek a főszereplője macska. Hazai mesék között is szép számmal jelentek meg ilyen kötetek, mi a Csimota Kiadónál megjelent Ottó a városban böngészőjéből, és Tamás Zsuzsa Naphegy Kiadónál megjelent Macskakirálylány című meséjéből. Külföldön megjelent kedvencünkhöz, The King Cat-hez is elkészítettük cicás üdvözlőkártyánkat, mely karácsonyi ajándékok méltó kísérője is lehet hamarosan!

Tovább
süti beállítások módosítása