Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

„Elkezded, belevágsz és megpróbálod. Elvégre mit veszíthetsz?”

Interjú Metcalf Évával, a Me&my Mummy tervezőjével

2017. május 17. - Kasmiranyo01

6.jpgA Me&my Mummy tervezője, Metcalf Éva eredetileg pénzügyi szakon végzett egy üzleti főiskolán, és bár saját bevallása szerint is imádja a számok világát, végül a tervezésben találta meg a hivatását. Anyukáknak és gyerekeiknek tervezett tavaszi-nyári kollekcióját vasárnap bárki megcsodálhatja a Pici Piacon, addig is olvassátok a vele készített interjúnkat!

Tovább

Mesevárosban jártam

mesevaros01.jpgA Deák 17 Galériába lépve valóban egy valódi mesevárosba csöppenünk, ahol a falakról fővárosunk számtalan arca köszön vissza ránk a különböző gyerekkönyv-illusztrációkon keresztül. Révész Emese és Kelemen Réka kurátorok a böngészőtől a kisebbeknek szóló regényeken át egészen az ismeretterjesztő könyvekig az összes létező Budapestről szóló könyv illusztrációit felvonultatták, sőt, a válogatásba korábban megjelent kötetek képei is bekerültek. A falakon olyan színvonalas alkotóművészek munkáit tekinthetjük meg, mint Baranyai (b) András, Herbszt László, Kasza Julianna, Kun Fruzsina, Maros Krisztina, Molnár Jaqueline, Nagy Norbert, Remsey Dávid, Takács Mari. Csak hogy néhányat említsek a rengeteg kiállító közül.

Tovább

Készítsd el saját bélyegzőkészleted pár lépésben!

Ajándék letölthető füzettel segítünk inspirálódni

dsc_7844_res01.jpgEmlékeztek még, milyen szuper volt gyerekként mindent lepecsételni, ami csak az utatokba került? Ennél már csak egy jobb dolog van; ha ti készíthetitek el a saját bélyegzőiteket a saját elképzeléseitek szerint! A mostani bejegyzésből megtudhatjátok, milyen eszközöket kell beszereznetek a saját nyomdakészlethez, sőt, a gyakorláshoz még letölthető pdf-fel is kedveskedünk nektek! Mi most elsősorban a kisebbek szempontjait tarottuk szem előtt, így a formákkal való játékra helyeztük a hangsúlyt, arra, hogy hogyan tudnak ezekhez játszva létező tárgyakat, ételeket, stb. társítani, vagy csak simán szórakozásból mindenféle mintákat nyomkodni. De ne rohanjunk ennyire előre! Először is nézzük meg, mire lesz szükségetek az alkotáshoz? 

Tovább
süti beállítások módosítása