Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Készítsd el saját bélyegzőkészleted pár lépésben!

Ajándék letölthető füzettel segítünk inspirálódni

2017. május 05. - Kasmiranyo01

dsc_7844_res01.jpgEmlékeztek még, milyen szuper volt gyerekként mindent lepecsételni, ami csak az utatokba került? Ennél már csak egy jobb dolog van; ha ti készíthetitek el a saját bélyegzőiteket a saját elképzeléseitek szerint! A mostani bejegyzésből megtudhatjátok, milyen eszközöket kell beszereznetek a saját nyomdakészlethez, sőt, a gyakorláshoz még letölthető pdf-fel is kedveskedünk nektek! Mi most elsősorban a kisebbek szempontjait tarottuk szem előtt, így a formákkal való játékra helyeztük a hangsúlyt, arra, hogy hogyan tudnak ezekhez játszva létező tárgyakat, ételeket, stb. társítani, vagy csak simán szórakozásból mindenféle mintákat nyomkodni. De ne rohanjunk ennyire előre! Először is nézzük meg, mire lesz szükségetek az alkotáshoz? dsc_7739.jpgKezdjük az alapoknál; kell 1 db A4-es méretű dekorgumi,  1 puha grafitceruza, amivel a kivágásra szánt mintát rá tudjátok rajzolni a dekorgumira, technokol a dekorgumi ragasztáshoz, több kicsi, színes tintapárna, hogy minél színesebb és változatosabb mintákat pecsételhessetek, valamint annyi parafadugó, ahány pecsétet szeretnétek készíteni. Ha ezek az eszközök a rendelkezésetekre állnak, kezdhetjük is a barkácsolást!
dsc_7750.jpgA minták kialakításához a parafadugó kerületét vettük kiindulási alapul, így ebből a körből szerkesztettük készletünk további formáit is. 
dsc_7783.jpgVágjátok ki a kívánt mintát, majd, ahogy a következő képen is láthatjátok, ragasszátok technokollal a parafadugóhoz!
dsc_7778.jpgNyomjátok rá erősen, majd tegyétek félre, és várjatok 8-10 percet, amíg egészen biztosan megköt a ragasztó.
dsc_7785_res.jpgA pecsét mintáinak és variációinak csak a képzelet szabhat határt, a következő képen láthatjátok, hogy milyen formákkal játszottunk az alkotás során.
untitled-1.jpgA parafadugónál nagyjából két szempontot érdemes szem előtt tartani; az egyik, hogy viszonylag sima felületű legyen,  a másik pedig a dugó anyaga, mivel fafelületen jobban megtapad a dekorgumi, mint a műanyagon.
dsc_7835_res.jpgMi első körben gombócokat gyártottunk a már kész tölcsérekbe.
dsc_7862.jpgNem sokkal később pedig már felhőket varázsoltunk a hőlégballonok köré...
dsc_7910.jpgVégül pedig ki is dekoráltuk őket!dsc_7942.jpgA képeket természetesen bármilyen egyéb, más technikával is kiegészíthetjük, a pecsételésen túl akár filccel, vagy ceruzával is tovább dekorálhatjuk a kész rajzokat! Az alkotáshoz segítséget is kapsz, a lenti linken elérhetővé tettük a pecsétfüzet pdf változatát, amit így akár saját használatra is ki tudsz nyomtatni. 
bori_to_-01.jpg

Ha szeretnéd használni a fotókon látott képeket, valamint a bónusz két képet, amit a bejegyzésben nem láthattál, kattints IDE!

Jó szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr9012471979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása