Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 3. rész

Nyomozz Pierre-rel a labirintustorony rejtélye után!

2017. december 03. - Kasmiranyo01

pierre_a_labirintusnyomozo001.jpgMesés adventi naptárunk harmadik részében ismét egy barkácsolós meglepetéssel készültünk! Első advent vasárnapunk és a 3. nap a nyomozás jegyében fog telni, méghozzá Mr. X után fogunk nyomozni, Pierre-rel, a labirintusnyomozóval! A részletgazdag, nagy Gatsby korát idéző böngésző a Naphegy Kiadó gondozásában jelent meg idén. Pierre, a labirintusnyomozó – A labirintustorony rejtélye minket is megihletett, nézzétek, mit rejt adventi naptárunk virtuális ablaka a mai napon!

Tovább

Mesés advent 2. rész

Amíg repülünk – startol az ünnepi szezon

amig_repu_lu_nk05.jpgKülönleges, virtuális adventi naptárunk minden nap egy újabb meglepetést tartogat számotokra. Az előző részben a Naphegy Kiadónál megjelent Varacska című meséhez készítettünk díszt, a maiban régi kedvencünk Gévai Csilla Amíg repülünk című kötetéhez kapcsolódóan barkácsoltunk. A kötet Baranyai (b) András rajzaival, a Pagony Kiadónál, az Amíg utazunk, Amíg zötyögünk könyvek folytatásaként jelent meg. A könyv nem csak egy utazás- és repülőmániás gyerek számára lehet érdekes, de egy hasonló beállítottságú felnőtt számára is, mivel a szerző teletűzdelte a témára vonatkozóan apró, ám kevéssé ismert információkkal a könyvet, a gépek típusait is alaposabban megismerhetjük, és a repüléstörténetéről is átfogóbb képet kaphatunk. Adja magát, hogy a mai napon stílszerűen egy repülőgépet gyártsunk kartonból. Mutatjuk hogyan!

Tovább

Mesés advent 1. rész

Készítsd el első karácsonyfadíszed!

varacska10.jpgJön a karácsony, jönnek az ünnepek, de ami még izgalmasabb, az a karácsonyt megelőző várakozás és az adventi naptár, amikor minden egyes nap a kis ablakokat kinyitva újabb meglepetés tárul szemeink elé. Mi most, a Kasmíranyó blog első karácsonyán egy virtuális adventi naptárral és december 24-ig minden nap egy meséhez kapcsolódó meglepetéssel készülünk nektek. Adventi naptárunk első részében Susan Kreller és Sabine Büchner meséjét, a Naphegy Kiadó gondozásában megjelent Varacskát láthatjátok. Ebben a mesében szerepel egy  számunkra igen kedves szörny, Varacska egyik barátja, akit karácsonyfadísznek fogunk elkészíteni. Nézzétek meg, hogyan!

Tovább
süti beállítások módosítása