Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 24. rész

Hógolyóhasú Mumin – Titokzatos tél a Mumin-völgyben

2017. december 24. - Kasmiranyo01

mumin_19.jpgMesés advent-sorozatunk befejező részéhez értünk. Nem először olvashattok tőlünk Muminos bejegyzést. Legutóbb házat építettünk nekik, ezúttal pompomtestű Muminokat készítettünk Tove Jansson Titokzatos tél a Mumin-völgyben című könyvéhez. Ezek a lények rendszerint téli álmot alszanak, így vészelik át a telet. Igen ám, de mi történik akkor, ha valamiért felébrednek és nem tudnak visszaaludni? Pont ez történik Muminboccsal, akinek helyt kell állnia egy előtte eddig ismeretlen évszak viszontagságaival szemben. Nem kell félni, Muminbocs feltalálja magát, és a barátai is segítségére lesznek. A kötethez ezúttal pompommal és kivágható Muminnal készültünk!

Tovább

Mesés advent 23. rész

Karácsonyi Dala ló – skandináv életérzés inspirálta dekoráció

dala_lo_13.jpgMai, egyben utolsó előtti adventi bejegyzésünket a skandináv életérzés inspirálta. A kartonból készült Dala ló dekorációként és játékként is funkcionálhat a karácsonyfa alatt, sőt, saját, színezhető verzióval is készültünk nektek. A tradícionális fából készült Dala ló Dalarna megyéből, Nusnäsból származik, Svédország egyik legismertebb szimbóluma, mely piros, fehér és kék színekben pompázik hagyományosan. Mai bejegyzésünkben letölthetitek a hagyományos verziót, de készültünk egy színezhetővel is, így egy önállóan is elkészíthető és dekorálható verzióval. 

Tovább

Mesés advent 22. rész

Készítsd el saját ex librised A három kismalac meséjéhez

konyv_tulajdonosa_21.jpgA mai napon ismét egy klasszikus meséhez kapcsolódóan alkottunk! Ezúttal A három kismalac meséjéhez készíthetitek el ti is saját ex libriseiteket, melyek segítségével könnyedén feltüntethetitek a könyv valódi tulajdonosát. Az ex librist a könyv borítójának belső oldalára szokás ragasztani, ezzel jelezték régen a könyv hovatartozását. Mai bejegyzésünket a Csimota Kiadó gondozásában megjelent 3 kismalac Design-könyvek inspirálták. Ebben a sorozatban klasszikusokat olvashattok a hagyományostól eltérő formában, pusztán képek segítségével. A folytatáshoz, valamint saját ex libriseitek letöltéséhez és elkészítéséhez kattintsatok a folytatásra!

Tovább
süti beállítások módosítása