Design és mese

Kasmíranyó

„A zene a fő motivációm" - Interjú Kiss Lou illusztrátorral

2019. május 07. - Kasmiranyo01

_kiss_lou.jpgIsmerjétek meg Kiss Lou-t, a tehetséges, jelenleg Barcelonában élő illusztrátor-grafikust, akinek szuper grafikáit olyan zenekarok plakátjain láthattátok már, mint Szabó Balázs bandája vagy Carbonfools, de Steiner Kristóf tulajdonában lévő, Új Kelet című izraeli, magyar nyelvű havilapban is rendszeresen jelennek meg gyönyörű illusztrációi. Ha szeretnétek megtudni, honnan indult Lou karrierje, és mi a legnagyobb álma, olvassátok el vele készült interjúnkat! 

Tovább

Kimódoltság helyett frappáns vizuális válaszok – Bemutatjuk Bárdy Anna grafikust

ba_rdy_anna_1.jpgTavaly, a MOMETYPO_ 1.0. tanfolyamán figyeltem fel Bárdy Anna munkáira, aki oktatóként vett részt a kurzuson. Mint megtudtam, Anna bölcsész diplomája megszerzése után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika mesterképzésén végzett 2013-ban, azóta szabadúszó grafikusként dolgozik. Az arculat- és kiadványtervezés számára a grafika legkedvesebb területei. Portfóliójában több népszerű brand is szerepel, dolgozott már az Anna Amelie, a BOOOKR Kids, és az A38 megbízásából is.

Tovább

„Szívesen ismerek meg új megoldásokat" – Nádi Boglárka grafikussal beszélgettünk

01_bogi_profil-min.pngNádi Boglárka aprólékos, kidolgozott munkáira először a Halisten Stúdió oldalán figyeltem fel, és eztán vettem alaposabban szemügyre Behance oldalán található alkotásait. A kezdetektől fogva erre a pályára készült, tervei megvalósításában pedig családja is támogatta. Olvassátok el ti is Bogival készített interjúnkat, lessétek meg inspiráló munkakörnyezetét és  és gyönyörködjetek különleges hangulatú, részletgazdag alkotásaiban!

Tovább

Mesés nosztalgiázás Pöttyös Panniékkal

Ismerjétek meg ti is F. Györffy Anna illusztrátor életművét!

moso_masa_mosodaja_cover-01.jpgNéhány évvel ezelőtt nagyszabású kiállítást rendeztek életművéből a Petőfi Irodalmi Múzeumban Mosó Masa és barátai címmel, kalandos és élményekben gazdag gyerekkort tudhatott magáénak, kitartásának és elhivatottságának köszönhetően pedig rengeteg elismerést és több évtizeden át tartó karriert gyerekkönyv-illusztrátorként.

Tovább

„Az volt az álmom, hogy főállásban illusztrálhassak" – Bertóthy Ágnes illusztrátorral beszélgettünk

00_kep.jpgKorábban hobbinak vélte az illusztrálást, de miután a 2017-es Aranyvackor pályázaton első helyezést ért el Nattán-Angeli Nóra Rojt és bojt című meséjéhez készített illusztrációival, felmerült benne, hogy akár főállásban is foglalkozhatna ezzel. Azóta olyan gyönyörű meséket láthattok tőle a BOOKR Kids mesetárában, mint A Tündérszép Ilona és Árgyélus, vagy A csillagszemű juhász. Illusztrációival már találkozhattok a tavalyi könyvhéten megjelent 50 elszánt magyar nő című könyvben, az Éva magazin lapjain, illetve az ide könyvhéten a Naphegy Kiadónál megjelenő, Bartók Béla életéről szóló kötet lapjain kelti életre a híres zeneszerzőt...Olvassátok el vele készített interjúnkat és gyönyörködjetek csodálatos képeiben!

Tovább

Időutazás Miroslav Šašek cseh illusztrátorral

ez_new_york_3.jpgBiztos sokaknak cseng ismerősen Miroslav Šašek (1916-1980) cseh szerző és illusztrátor neve, aki leginkább M. Šašek művésznéven vált ismertté az Ez…könyvsorozatáról mely az Ez Párizs című kötet 1959-es megjelenésével indult. Itthon a Móra Kiadó gondozásában jelent meg pár évvel ezelőtt a sorozat első két része; az Ez Párizs és az Ez New York.

Tovább

Gyerek- és felnőttkorunk kedvenc meséi 1. rész

TOP 5 gyerekkönyv akkor és most


a_zsuzsi_top5.jpgAz ünnepek közeledtével kicsit magával ragadott minket a nosztalgia, és arra vállalkoztunk, hogy új, kétrészes sorozatunkban összeszedjük nektek gyerekkori és jelenlegi öt kedvenc mesekönyvünket. A sort most a Kasmíranyó több kötetet jegyző scrapbook specialistájával és kézmodelljével, Angyal Zsuzsival kezdjük! Innentől őt hallhatjátok! 

Tovább

„Mindenki továbbszőheti a maga történetét" – interjú Szép Évával, az Evuska márka alapítójával

szep_eva_portre.JPGAz Evuska márka alapítója, Szép Éva számára sok esetben véletlenül elkapott beszélgetések, vagy különleges filmélmények jelentik az inspirációt az általa készített lakásdekorációs tárgyak, párnák tervezésekor. Éva célja, hogy az általa létrehozott tárgyak túlmutassanak hétköznapi, használati funkciójukon, és felhasználóik számára is történeteket, hangulatokat közvetítsenek, melyeket akár maguk is továbbszőhetnek. Első ötletei nem vártak sokáig megvalósításra, nyolc évvel ezelőtt megalapította saját márkáját, az Evuskat, melynek menedzselésében családja  is aktívan segíti. A bejegyzésre kattintva műhelytitkok, történetek és gyönyörű tárgyak várnak titeket!

Tovább