Design és mese

Kasmíranyó

Mesélj, alkoss, játssz! – Bevezetés a mesés alkotás fortélyaiba

DIY Kasmíranyò mòdra

2019. március 27. - Kasmiranyo01

diy_montazs-01.jpgTalán már sejtitek, mennyire szeretünk barkácsolni, sőt, első bejegyzésünk is a scrapbook készítés rejtelmeibe avatta be az olvasókat. De többször készítettünk kedvenc meséinkhez különböző, papírból kivágható, hajtogatható játékokat. Tavaly nyáron DIY rovatunk átköltözött a Pagony Kiadó Youtube csatornájára, ahol folytattuk tevékenységünket. Készítettünk Berg Judit Cipelő cicák-sorozatához cicás könyvjelzőt, Jill Tomlinson kedves meséihez ujjbábokat, Maros Krisztina Milyen színű a boldogság? című könyvéhez varázslatos színekben játszó kaleidoszkópot, Ragacs meséjéhez hűtőmágnes játékot. És ez csak pár az eddig megvalósított projektjeink közül, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon a családjával. Most mi mesélünk nektek arról, miért fontos nekünk és mit ad nekünk a DIY, és arról is, milyen jòtékony hatásai vannak az alkotás eme formájának.

Tovább

Csirimojó: a fenntartható könyvkiadás

Peťovská Flórával és Farkas Zsolttal, a Csirimojó képviselőivel beszélgettünk

flora_zsolt_csirimojo.jpg

Ismeritek a Csirimojó Kiadót? Peťovská Flóra és Farkas Zsolt, a Csirimojó Kiadó képviselői közel egy éve adták ki az Egérke enciklopédiája című könyvet, amit azóta három másik gyönyörű kötet követett. A kiadó vezetői nem csupán könyveik témáival szeretnék a gyerekeket környezettudatos életmódra buzdítani, de rendszeresen tartanak workshopokat is, ahol a kisebbek játékosan tanulhatnak a természet szeretetéről és védelméről. Flóráék működésüket tekintve is példát mutatnak, hiszen a könyvek témájától kezdve a terjesztésen át egészen a logóval ellátott pólók előállításáig minden egyes mozzanat a fenntarthatóság jegyében történik. Olvassátok el a velük készített interjút és nyerjetek bepillantást egy kis kiadó működésébe!

Tovább

„Szívesen ismerek meg új megoldásokat" – Nádi Boglárka grafikussal beszélgettünk

01_bogi_profil-min.pngNádi Boglárka aprólékos, kidolgozott munkáira először a Halisten Stúdió oldalán figyeltem fel, és eztán vettem alaposabban szemügyre Behance oldalán található alkotásait. A kezdetektől fogva erre a pályára készült, tervei megvalósításában pedig családja is támogatta. Olvassátok el ti is Bogival készített interjúnkat, lessétek meg inspiráló munkakörnyezetét és  és gyönyörködjetek különleges hangulatú, részletgazdag alkotásaiban!

Tovább