Design és mese

Kasmíranyó

„Már családtagok, nem háziállatok” – interjú Krisztivel, a MOMO nyakörvek tervezőjével

2018. február 18. - Kasmiranyo01

kriszti_momo.jpgKriszti gondos odafigyeléssel készített paracord nyakörveinek egyikét egy barátnőm kutyáján pillantottam meg először. Szembeötlő volt, hogy a termék formavilága merőben eltért az addig látott, szokásos, nagyobb kereskedőknél kapható nyakörvek designjától. Ekkor jutottam először arra a felismerésre, hogy mennyire hiányzik az innovatív, design központú felfogás a kutya- és kisállatoknak gyártott kiegészítők esetében. Elhatároztam, hogy mindenképp szeretnék a színes, és gyönyörű kivitelezésű termékek tervezőjével és készítőjével, Krisztivel egy interjút készíteni. Először saját kutyusának gyártott nyakörveket, majd miután a próbapéldányok óriási sikert arattak ismerősei körében, úgy döntött, belevág saját üzletébe, és megalkotta a MOMO márkát. Kriszti többek között a márka kialakulásának történetéről, előzményeiről, és különleges technikával készített termékeiről is mesélt nekünk.

Tovább

„Nagyon fontos, hogy valamit magadnak is alkoss, örömből." - Buzás Aliz, grafikussal beszélgettünk

28170768_1987005118220442_1370497735_o.jpg
Pár éve olvastam először Buzás Aliz 47-es villamos ihlette kiskönyvéről, ekkor kezdtem el figyelemmel kísérni pályafutását, különböző munkáit, aztán a Köszöntjük kedves utasainkat! könyv megjelenésekor már nem volt számomra kérdés, hogy megszerzem a könyvet. Ezzel párhuzamosan elkezdett bennem körvonalazódni, hogy mindenképp szeretném nektek, olvasóknak is bemutatni őt és munkáit. Aliz mesélt kedvenc budapesti helyeiről, arról, hogyan és mikor érett meg benne az elhatározás, hogy grafikusként szeretne dolgozni, melyik a kedvenc villamosvonala, sőt, még egy hasznos tanácsot is ad pályakezdő társainak! 

Tovább

Létrehozni új anyagokat a semmiből. – Grábits Ágotával, a Cekker alapítójával beszélgettünk

a_gota_02.jpg

Nemrég Grábits Ágotával, a Cekker márka alapítójával és tervezőjével beszélgettünk műhelyében, ahol rendszerint munkaidő után fejleszti saját gyártású táskáit. Termékei kiválóan példázzák, hogy egy diplomamunka is kinőheti magát önálló projektté, termékké. Táskáit beválogatták a formatervezési pályázat legjobbjai közé két évvel ezelőtt, és az utca emberei is sokszor felfigyelnek különleges termékeire, melyeket hatalmas alapossággal és odafigyeléssel készít. 

Tovább