Design és mese

Kasmíranyó

Nosztalgia. Gyerekkor. Design – Készítsd el te is egyedi hintád!

Időutazás és tervezés a PONT co.lab workshopjával a 2017-es Design Héten

2017. szeptember 30. - Kasmiranyo01

02.jpgA megújult PONT co.lab egy igazán különleges DIY workshoppal lepi meg látogatóit az idei Design Héten. A kreatív alkotóműhely célja a gyerekkori szabadságérzés és gondtalanság felelevenítése hintakészítésen keresztül, az egyedi design tárgyak mintegy hidat képeznek a gyermeki én és a felnőttkor között.

Tovább

„ A magamfajta ember sohasem elégedett tökéletesen a művével."

Maros Krisztina illusztrátorral beszélgettünk

skanzen1.jpgIdén rengeteget hallhattunk Maros Krisztináról, nem csupán könyvillusztrációi, de áprilisi sikere kapcsán is, amikor a Bolognai Gyerekkönyv- és Illusztrációs Vásáron a Milyen színű a boldogság? című kötetével bekerült a Silent Book verseny döntőjébe. Gyönyörű illusztrációi széleskörben váltak népszerűvé, amit mi sem jelez jobban, minthogy alkotásai sorra tűnnek fel különböző platformokon, kezdve a Szentendrei Skanzen számára tervezett játékos feladatlapoktól, a Ringató naptáron át egészen a hamarosan megjelenő Bajzáth Mária Mi a legerősebb a világon? című kötetig. Interjúnk során azonban nem csak legfrissebb munkáiról, nyári élményeiről mesélt, de azt is elárulta, milyen közös projekttel készülnek a Csimota Kiadóval...

Tovább

Itt jártunk a nyáron – Bemutatkoznak a Kasmíranyó bloggerei 2. rész

„Igyekeztem minél alaposabban feltérképezni Hollandiát."

amsterdam_life01.jpgBár a nyár már elmúlt, a Kasmíranyó bloggerei nehezen törődtek bele, ezért útinaplóikat hívták segítségül, hogy felidézzék utazásaik legemlékezetesebb pillanatait. Az első részben Angyal Zsuzsanna mesélt scrapbookján keresztül Los Angeles-i útjáról, a második részben pedig Gyovai Katalin, a Kasmíranyó blog megálmodójának hollandiai útját láthatjátok.

Tovább