Design és mese

Kasmíranyó

„Szerintem a jó design okos koncepcióval kezdődik”

Kőfaragó Anna grafikussal beszélgettünk

2017. augusztus 31. - Kasmiranyo01

gasztrohos-superfood-cover-vagott-kicsi.jpgKőfaragó Anna munkái minden bizonnyal sokaknak ismerősek, hiszen a Felelős Gasztrohős Alapítvány oldalain nap, mint nap feltűnnek különböző, fontos ügyek kampányaihoz kapcsolódó, figyelemfelkeltő grafikái.  Anna vallja, hogy a titok a jó koncepcióban rejlik, a munka mindig csapatban a legjobb, egyéni vállalkozóként szerencsés módon párhuzamosan több csapatnak is a tagja lehet. Beszélgetésünkből megtudhatjátok, miként lett formatervezőből grafikus, hogyan került a Felelős Gasztrohőshöz, és azt is, milyen volt élete első komplett városarculati munkáját Velence számára megalkotnia!

Tovább

Itt jártunk a nyáron - Bemutatkoznak a Kasmíranyó bloggerei 1. rész

„Tizennégy éves korom óta vágytam Los Angelesbe.”

cover.jpgHamarosan itt a nyár vége, ezért úgy gondoltuk, megmutatjuk merre is jártunk a nyáron. Bemutatkozásunk első részében a Kasmíranyó társszerzőjét, Angyal Zsuzsannát ismerhetitek meg, aki Los Angeles-i útinaplóján keresztül mesél kicsit magáról, a városban szerzett élményeiről, tapasztalatairól. 

Tovább

Alkoss egyedi arcokat a hűtőre!

Játékos készségfejlesztés gyerekenek és felnőtteknek

magnetic_face_01.jpgMikor pár hónappal ezelőtt egy hobbi boltban körülnézve megakadt a szemem a vágható, öntapadós felülettel ellátott mágneseken, pontosan tudtam, itt az idő, hogy megvalósítsam régóta dédelgetett tervem. A játék pofonegyszerű és hihetlenül szórakoztató, ugyanakkor igen praktikus is, mivel az étkezés előtt éhségtől nyűgős gyerek figyelmének elterelésére is alkalmas ideig-óráig. A sablonban található pár egyszerű elemet ráadásul rengetegféleképpen lehet variálni, létrehozhatunk kacsintós, szemérmes, ijedt, de kissé bágyadt és feltűnően vidám karaktert is, csak rajtunk áll, mit hozunk ki a rendelkezésünre álló arcmozaikokból. Nem beszélve arról, hogy a gyerekek így játszva tanulhatják meg és sajátíthatják el a különböző arc sémákat, plusz kreatív készségfejlesztés szempontjából is nagyon hasznos.

Tovább