Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

„Fontos, hogy a kommunikációs világban helyt tudj állni."

Interjú Diósi Annamáriával, a Hallod? című diplomamunka szerzőjével

2017. június 30. - Kasmiranyo01

emptyname_res_43.jpgMit érezhet a szülő, mikor megtudja, hogy gyereke hallássérülten született, vagy az évek során valamilyen oknál fogva azzá vált? Diósi Annamária saját példájából kiindulva tudja, hogy bár nehézkesebb út áll ezek előtt a gyerekek előtt, de hosszú évek kitartó munkájával és türelmével ők is élhetnek halló társaikéhoz hasonló életet. Anna idén végzett a Visart Művészeti Akadémia vizuális kommunikáció szakán, ahol a Hallod? című könyvet diplomamunkájaként reprezentálta. Hogyan működik a könyv és miként segítheti elő a hallássérült gyerekek integrációját? A bejegyzésből ez is kiderül!

Tovább

Készítsd el a saját mozidat!

Ingyen letölthető sablonokkal

_dsc0289bemutato.jpgA zoetróp egy igen régi és egyszerű formája a mai mozgóképnek. Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan készíthetsz házilag, igen egyszerűen, egy cd tartó, ceruza, karton, némi ragasztó és szigszalag segítségével saját házimozit, azaz egy zoetrópot! A zoetróp ugyanazon elv szerint működik, mint a pörgetős füzet, ahol a lapok gyors pörgetése során a rajzok egy mozgóképpé állnak össze. Ebben az esetben is ugyanazok a mozgásfázisok ismétlődnek, csak itt a fekete kartonra vágott vékony nyílásokon bekukucskálva kelnek életre a képek és állnak össze egy mozgóképpé. Természetesen ezúttal is sablonokkal segítjük az alkotást, amiket a megadott helyről fogsz tudni letölteni. A palást cd tokra kiszámolt paramétereivel nektek már nem kell megküzdenetek, elkészítettük a sablont, melyet a kartonra ragasztva könnyen és gyorsan megkapjátok a mozi" alapját. 

Tovább

„Ott motoszkált bennem az önkifejezésnek a plasztikusabb formája is."

Szakács Zsuval, a Su Su tervezőjével beszélgettünk

parnajo.jpgNemrég a Su Su márka megalkotójával és tervezőjével, Szakács Zsuval beszélgettünk, aki nemcsak gyönyörű textiltárgyait mutatta meg nekünk, de műhelytitkaiba is beavatott minket, megtudtuk kik a példaképei és mely technika áll a szívéhez legközelebb. Munkáit Facebook-oldalán is megtekinthetitek, de ha a Gellért téri Pagonyban jártok, mindenképp vessetek egy pillantást a bolt programszobáiban található mesés Su Su párnákra! 

Tovább

Így készíts nyári, fagyis könyvjelzőt pár egyszerű lépésben!

Ingyen letölthető, színezhető fagyiszettel

boritokep.jpgMivel visszavonhatatlanul itt a nyár, és beindult a strand- és nyaralásszezon, ezért egy ingyen letölthető, színezhető fagyis könyvjelzőszettel készültünk nektek! A múlt héten megrendezett, Ünnepi Könyvhéten beszerzett újdonságokban, mesékben igazán könnyű elveszni, de egy sajátkészítésű könyvjelzővel mégis könnyebb számontartani, hogy éppen hol jársz a történetben. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el te is pár lépésben a saját, egyedi fagyis könyvjelződ!

Tovább

„Hirtelen összeállt a kép: ökológus vagyok, szeretem a gyerekeket, szeretem kiélni a kreativitásom."

Interjú Tóth Tímeával, a Mini Natura megálmodójával

e_letem3.jpg

Szerencsére egyre inkább úgy tűnik, mintha itthon is kezdene megjelenni a környezettudatos módon előállított termékekre való igény. Nemrég a Mini Natura tervezőjével, az eredetileg ökológusként végzett Tóth Timivel beszélgettem, aki eleinte kalandvágyból utazott el Norvégiába, ahol végül közel nyolc évet élt, majd rengeteg tapasztalattal és immár saját családjával tért haza pár évvel ezelőtt. Itthon hirtelen megálmodta, majd létre is hozta saját márkáját, a Mini Naturát, mely zöld szemlélet" jegyében előállított, kényelmes gyerekruhákat kínál. Timivel a Norvégiában töltött évekről, ruhatervezésről, a vállalkozás beindításával járó nehézségekről, valamint jövőbeli terveiről beszélgettünk. 

Tovább
süti beállítások módosítása