Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 24. rész

Hógolyóhasú Mumin – Titokzatos tél a Mumin-völgyben

2017. december 24. - Kasmiranyo01

mumin_19.jpgMesés advent-sorozatunk befejező részéhez értünk. Nem először olvashattok tőlünk Muminos bejegyzést. Legutóbb házat építettünk nekik, ezúttal pompomtestű Muminokat készítettünk Tove Jansson Titokzatos tél a Mumin-völgyben című könyvéhez. Ezek a lények rendszerint téli álmot alszanak, így vészelik át a telet. Igen ám, de mi történik akkor, ha valamiért felébrednek és nem tudnak visszaaludni? Pont ez történik Muminboccsal, akinek helyt kell állnia egy előtte eddig ismeretlen évszak viszontagságaival szemben. Nem kell félni, Muminbocs feltalálja magát, és a barátai is segítségére lesznek. A kötethez ezúttal pompommal és kivágható Muminnal készültünk!

A feladat ezúttal sem lesz túl bonyolult.

1. Töltsétek le a Muminos sablont INNEN és nyomtassátok ki.
mumin_01.jpg2. Készítsetek pompomot. Nagyon egyszerű, még sablon se kell hozzá. Kezdjétek el módszeresen feltekerni a fehér fonalat a kezetekre.
mumin_02.jpgmumin_03.jpgAmikor már kellő mennyiségű fonalat vittetek fel, húzzátok le úgy, hogy egyben maradjon a fonalköteg.
mumin_04.jpgEkkor egy újabb, hosszú fonalszálat bújtassatok át a fönti lyukon, alul szedjétek ki, majd kívül kössétek össze erősen, így fogjátok megkapni a pompom vázát.mumin_06.jpgmumin_09.jpgElkezdhetitek ollóval felvágni a hurkokat, így megkapva a pompom különálló szálait.
mumin_10.jpgmumin_12.jpgEzzel meg is kaptuk Muminunk pompomtestét.

3. Folytassátok a sablon kinyomtatásával!
mumin_13.jpgmumin_14.jpg4. Most már csak össze kell illesztenünk Mumin testét a pompommal, hogy megkapjuk a szép, puha hasat.
mumin_15.jpgIgazgassátok el ügyesen, hogy méretben is passzoljon a pompom. Akár ollóval is igazíthattok a széleken.
mumin_19.jpgA hógolyó testű Mumin szuper karácsonyi dekoráció, és játék is lehet, ráadásu annyira egyszerű, hogy akár a komplett Mumin családot is elkészíthetetitek nagyon gyorsan. Jó szórakozást és boldog karácsonyt kívánunk!

Még több ötletért és aktualitásért kövessetek minket Facebook oldalunkon, mesekönyvekért és DIY témájú képekért pedig Instagram oldalunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr1513521645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása