Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Mesés advent 23. rész

Karácsonyi Dala ló – skandináv életérzés inspirálta dekoráció

2017. december 23. - Kasmiranyo01

dala_lo_13.jpgMai, egyben utolsó előtti adventi bejegyzésünket a skandináv életérzés inspirálta. A kartonból készült Dala ló dekorációként és játékként is funkcionálhat a karácsonyfa alatt, sőt, saját, színezhető verzióval is készültünk nektek. A tradícionális fából készült Dala ló Dalarna megyéből, Nusnäsból származik, Svédország egyik legismertebb szimbóluma, mely piros, fehér és kék színekben pompázik hagyományosan. Mai bejegyzésünkben letölthetitek a hagyományos verziót, de készültünk egy színezhetővel is, így egy önállóan is elkészíthető és dekorálható verzióval. 

Már az 1600-as években is készítettek Dala-lovakat, akkoriban még főleg fabútorok maradékaiból, 1922-től már létrehozták az első gyárat, ami kimondottan erre specializálódott. Mi most papírból és kartonból készíttünk lovacskákat, a következőképpen:

 

1. Töltsétek le a sablonokat! A hagyományos formátumot IDE és IDE kattintva, a színezhetőt pedig INNEN és INNEN tölthetitek le.
dala_lo_02.jpg2. Vágjátok ki a sablonokat, a lovakat és a hozzájuk tartozó lábakat is.
dala_lo_04.jpgdala_lo_06.jpg3. Ragasszátok fel az elemeket külön a kartonpapírra.
dala_lo_07.jpgdala_lo_08.jpg4. Már csak ismét ki kell vágni...
dala_lo_09.jpg5....kicsit bevágni a fekete vonallal jelölt részeken, és összeilleszteni a különböző elemeket, azaz a ló testét a hozzátartozó lábakkal.
dala_lo_10.jpg5. Készen is vagytok! 
dala_lo_13_1.jpgA színezős verziót értelemszerűen ugyanezen metódusok mentén kell elkészíteni. Megmutatjuk, mi mit alkottunk!
dala_lo_15.jpgdala_lo_16.jpgÉs végül csoportképeket is készítettünk!
dala_lo_18.jpgdala_lo_19.jpgKöszönjük a figyelmet, jó szórakozást az elkészítéshez!

Még több ötletért és aktualitásért kövessetek minket Facebook oldalunkon, mesekönyvekért és DIY témájú képekért pedig Instagram oldalunkon!

Holnap új, egyben Mesés advent-sorozatunk befejező részével jelentkezünk! 

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr5013520529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása