Design és mese

Kasmíranyó

Készíts halloweeni cukorkatartót pár lépésben!

Letölthető sablonokkal

2017. október 29. - Kasmiranyo01

halloween_to_k_01.jpgA Halloween ránk is inspirálóan hatott, ezért cukortartó szörnyeket és töklámpásokat alkottunk papírból, melyet bárki elkészíthet az ünnep alkalmából. Ehhez természetesen letölthető sablonokkal is készültünk, ezen kívül pedig csak kartonpapírra, ragasztóra, ollóra, átlátszó tasakokra, valamint az elmaradhatatlan cukorkákra lesz szükségetek. A szörnyek és töklámpások pár lépésben, egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Lássunk is neki!

Tovább

Cicabolond illusztrátorok és macskáik 3.

„Az életüket adnák, hogy elkapjanak egy madzagot." – Schmidt Cecília és Kókusz, a hedonista macska

unnamed_4.jpg

Macskabolond illusztrátorokat bemutató sorozatunk 3. részéhez ért, melyben Schmidt Cecíliával, Az Egyik kutya, másik eb illusztrátorával beszélgettünk. A kötet a Csimota Kiadó gondozásában jelent meg, 45 hazai és külföldi közmondást állít párhuzamba. Az Egyik kutya, másik eb eredetileg diplomamunkának indult, végül könyvvé nőtte ki magát. Az interjúban nem csak Kókuszt láthatjátok, de a mű macskás vonatkozásaiba is beavatunk titeket!

Tovább

Cicabolond illusztrátorok és macskáik 2.

„Nem tudtam, hogy ennyire emberközpontúak és kommunikatívak tudnak lenni a cicák." – Maros Krisztina és munkamániás macskái

maroskrisztina_merlin.jpgA macskák nem csak mesekönyvek közkedvelt és imádott alakjai, de az őket megálmodó és lerajzoló illusztrátorok nagy kedvencei is sokszor. Legújabb cikksorozatunkban cicabolond illusztrátorokat mutatunk be hétről hétre, és kérdezzük őket rajongásuk kezdeteiről, jelenlegi és hajdanvolt kedvenceikről. Az első részben Pásztohy Pankával beszélgettünk, a most következő részben Maros Krisztina mutatta meg nekünk Merlint és Kasienkát, valamint  Csimota Kiadónál hamarosan megjelenő, Tasi Kata macskás Papírszínház-meséjébe is betekintést engedett, melyet ő illusztrál.

Tovább

Cicabolond illusztrátorok és macskáik 1.

„Egyszerre ragadozók, és ártatlan teremtmények” - Macskás időutazás Pásztohy Pankával

pasztohy_panka_lanya_cicaja.jpgA macskák méltán a legnépszerűbb háziállatok, pedig a legfrissebb kutatások szerint is bizonyítottan kudarcot vallottunk domesztikálásukkal, és minden látszat ellenére teljesen független és szabad életet élnek tőlünk. Mégis, emberek milliói válnak észrevétlenül macskák szolgájává, boldogan és önként. Természetesen rengeteg híres cica tűnt fel a közéletben is. Például sokáig hallhattunk Grumpy Cat-ről, aki mogorva arckifejezése miatt világszerte mémmé vált, de hazánk legismertebb macskája, Erzsi (teljes nevén Erzsébet Fenevadova Elnökasszony) is nap, mint nap kinyilvánítja véleményét politikai és közéleti témákban. Legújabb cikksorozatomban macskabolond meseillusztrátorokat kérdeztem cicáikhoz fűződő kapcsolatukról, rajongásuk kezdetéről és mélységéről. Az első részben Pásztohy Pankát, A kisegér, aki majdnem hős lett, Mentsük meg a kiskutyám, és még számtalan kötet illusztrátorát kérdeztük macskáiról, Kicsi C-ről és Nagy C-ről.

Tovább