Design és mese

Kasmíranyó

Kasmíranyó

Újragondolt húsvéti dekoráció Miffyvel

Készíts lebegő nyuszis forgót egyszerűen!

2017. április 02. - Kasmiranyo01

he_res.jpgMi is készülünk a Húsvétra, csak egy kicsit a hagyományoktól eltérően, ugyanakkor nagyon szerettünk volna egy híres nyuszihoz kapcsolódóan alkotni valamit, így lyukadtunk ki a hollandok kedvencéhez, Dick Bruna Miffyjéhez! A kis nyuszi kalandjait elbeszélő könyveket 50 nyelvre fordították le, világszerte óriási népszerűségnek örvendenek, hazánkban sajnos mégsem váltak népszerűvé, így csupán 3 kötet jelent meg nálunk a Grafo Kiadó gondozásában; Miffy, Miffy az állatkertben, valamint a Nagypapa és nagymama nyuszi című kötetek. Minket mégis megihletett, és egy babaágy fölé lógatható forgót készítettünk a húsvéti ünnepek, és természetesen Miffy jegyében. Megmutatjuk, hogyan!

A kis nyuszi története egészen 1955-ig nyúlik vissza, amikoris egy családi nyaralás alkalmával Dick Brunát annyira magával ragadta egy ugrándozó nyúl látványa, hogy később le is rajzolta, így született meg Miffy ikonikus figurája, és a kalandjait elbeszélő mesék is. Bruna élete során összesen 200 könyvet írt és illusztrált, több karaktert is megalkotott, ezek közül Miffy vált a legismertebbé, történetei összesen 30 kötetben jelentek meg. Dick Bruna  89 éves korában, 2017. februárjában halt meg.
A dekoráció elkészítéséhez négyféle sablonra lesz szükségünk, ezeket persze kedvetek szerint variálhatjátok, sőt, akár újakat is kitalálhattok! Mi felhőket, holdat, és csillagokat, meg 2 különböző, színezhető Miffy figurát használtunk. 

miffysablon-02.jpgÚgy gondoltuk, a babaágy fölé illene egy hold is, amire hintázó nyuszit ragaszthatnánk, ily' módon Miffy akár álomba is ringathatná a gyerekeket. A biciklizős Miffyt itt, a hintázót pedig itt találjátok.sablonok.jpgHogy megkönnyítsük a dolgotokat, a sablonokat egy lapra tettük! Felhasználásukkal kék kartonból 3 felhőt, sárga kartonból 3 csillagot és 1 holdat, valamint piros kartonból 1 kört vágtunk ki, amire később egy bicikliző Miffyt ragasztottunk! Most  pedig be is avatunk titeket az elkészítés különböző fázisaiba!
dsc_6266_res.jpgA dekoráció elkészítése igen egyszerű! A fent felsorolt sablonokat körberajzoltuk, majd kivágtuk.
dsc_6305_res.jpgEzután kivágtuk és kiszíneztük a nyuszikat is.
dsc_6314_res.jpgEzen a ponton kezdtük el a két hurkapálcát körülbelül egymás felezési pontján, középen egymáshoz rögzíteni. Később ezekre fogjuk felhúzni a damilra felfűzött elemeket.
dsc_6327_res.jpgElőbb egy gumival, később fonallal rögzítettük a hurkapálcákat egymáshoz, hogy az elemek később, a használatbavétel során se mozdulhassanak el.
dsc_6380_res.jpgEzután a felfűzni kívánt elemeket kilyukasztottuk, majd damilra olyan méretű csomót kötöttünk, ami meggátolta azok egymásra csúszását. dsc_6440_res.jpgMiután felfűztük damilokra a  kartonból kivágott, különböző elemeket,  hurokkal húztuk azokat a hurkapálcákra. Mi összesen 4 ilyet készítettünk, de természetesen tetszőleges mennyiségű fűzért hozhattok létre felhőkből, csillagokból és egyéb elemekből! 
dsc_6459_res.jpgKészen is volnánk! Ilyen gyorsan és egyszerűen elkészíthetik a saját lebegő Miffyteket is babaágy fölé lógatható forgónak, vagy szimpla, húsvéti dekorációnak!
miffy_res.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kasmiranyo.blog.hu/api/trackback/id/tr5512394247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estella 2017.04.23. 17:31:08

Nagyon jópofa és nem is látszik bonyolultnak!
süti beállítások módosítása